Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Recept på ugnsrostade rotfrukter

Publicerat fredag 13 september 2013 kl 15.00
1 av 4
Färska rotsaker i långpanna. Foto: Henrik Wallenius/P4 Gotland
2 av 4
Ingredienser till rotfruktslåda och tomatsås. Foto: Henrik Wallenius/P4 Gotland
3 av 4
Rotfrukter delas och läggs i långpanna. Foto: Henrik Wallenius7P4 Gotland
4 av 4
Rostade rotfrukter i långpanna. Foto: Henrik Wallenius/P4 Gotland

Här är kocken Luqaz Ottossons recept på rostade rotfrukter till 4-6 personer.

Ingredienser:
Potatis 8 medelstora
Morötter 5 st
Persiljerot 5 st
Gulbetor 8 st
Kålrot 1 st
Rotselleri 1 st
Timjan, färsk
Rosmarin, färsk
Salt, peppar och olivolja

Skala rotsakerna och skär i småbitar. Lägg i oljad långpanna. Strö över färsk timjan
och rosmarin, krossad vitlök, salt och peppar. Häll över lite olivolja och blanda om.
Rosta i varm ugn 275 grader i cirka 40 minuter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".