1 av 4
Färska rotsaker i långpanna. Foto: Henrik Wallenius/P4 Gotland
2 av 4
Ingredienser till rotfruktslåda och tomatsås. Foto: Henrik Wallenius/P4 Gotland
3 av 4
Rotfrukter delas och läggs i långpanna. Foto: Henrik Wallenius7P4 Gotland
4 av 4
Rostade rotfrukter i långpanna. Foto: Henrik Wallenius/P4 Gotland

Recept på ugnsrostade rotfrukter

Här är kocken Luqaz Ottossons recept på rostade rotfrukter till 4-6 personer.

Ingredienser:
Potatis 8 medelstora
Morötter 5 st
Persiljerot 5 st
Gulbetor 8 st
Kålrot 1 st
Rotselleri 1 st
Timjan, färsk
Rosmarin, färsk
Salt, peppar och olivolja

Skala rotsakerna och skär i småbitar. Lägg i oljad långpanna. Strö över färsk timjan
och rosmarin, krossad vitlök, salt och peppar. Häll över lite olivolja och blanda om.
Rosta i varm ugn 275 grader i cirka 40 minuter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".