Varplöse vattenpark sett från ovan. Flygfoto: Gunnar Britse

Wisby Simsällskap vill använda Varplösebadet

Täck över utomhusbadet vid Varplöse i Roma, så att Gotland får en fungerande träningsbassäng. Det förslaget kommer från Fredrik Persson, ordförande i Wisby Simsällskap.

Han är oroad för att det kommer att dra ut på tiden ytterligare innan den nya stora dyra anlägginngen på P18 för 180 miljoner kommer att vara klar, och det är därför han nu kommer med förslaget om att täcka över utomhusbassängen vid Varplöse intill Roma sockerbruk.

För badhuset i Visby är redan för litet och med tanke på badets ålder så finns det ju en ganska stor risk att det måste stänga för reparationer, som badet i Hemse.

Att använda Romabadet ser han inte som någon riktig lösning. Dels är det för litet, dels är det för varmt för att passa elitsimmarnas träning.

Så därför anser han att det finns alla skäl att se över om man inte kan använda Varplöse mer, och han tror att han har med sig de övriga i simsällskapets styrelse.

På regionen är det kultur- och fritidsnämnden som närmast ansvarar för idrottsanläggingarna. Ordföranden Janica Sörestedt (S) säger om förslaget att hon än inte har sett det och därför inte kan kommentera det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".