Ida Andersson och Edvin Holm. Foto: Johannes Hallbom / SR Gotland

Ida Andersson Band vill hylla bluesens kvinnor

Under de senaste månaderna har Ida Andersson Band hörts och synts alltmer på den gotländska musikscenen. Bandmedlemmarna Ida Andersson och Edvin Holm berättar i programmet Örat mot Gotland om den kärlek till bluesmusiken de vill förmedla.

Med sin hyllning till bluesens kvinnor berättar bandmedlemmarna Ida Andersson och Edvin Holm om hur idén uppkom och vad det är som är roligt med att spela blues.

-Jag har alltid velat sjunga blues, men när jag gick på musikskola fick jag höra från min lärare att hon inte kunde lära mig det. Det är handlar mer om känsla än att vara duktig rent tekniskt, berättar Sara.

Efter ett samtal i ett kök bestämde sig Ida och Edvin för att starta ett band där man ville hylla bluesens kvinnor, en kategori musiker som alltid har hamnat i bakgrunden. 

-Jag kan tycka att kvinnlig blues svänger lite mer än de traditionella manliga artisterna, sen försöker vi göra vår egen grej av det och det har funkat bra, säger Edvin.

Artister som Koko Taylor, Aretha Franklin och Betty LaVette står på repertoaren och i framtiden kan det kanske bli egenkomponerade låtar.

-Vi får se! Det här var från början bara tänkt som en engångsgrej, men nu när alla andra i bandet tycker det är så kul kör vi på och sen får vi se vart det bär, säger Ida.

I bandet ingår även Albin Linder (saxofon), Johan Larsson (trummor), Christopher-Robin Maurin (gitarr) och Johan Carlgren (piano).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista