1 av 3
Sebastian Grönwall med sitt konstverk som auktionerades ut för Världens barn. Foto: Henrik Wallenius/SR Gotland
2 av 3
Team Bengan i Maris café. Foto: Mika Koskelainen/SR Gotland
3 av 3
Årets unge kock, Luqaz Ottosson bjöd på en fantastisk pumpasoppa. Foto: Henrik Wallenius/SR Gotland

Världens barn i P4 Gotland 2012

Gotlänningarna skänkte 2012 sammanlagt 619 881 kronor till insamlingen för Världens barn. Det blir 10,82 per invånare och Gotland hamnar på en andra plats bland landets län.

Resultatet är är en kraftig ökning jämfört med fjolårets resultat som var på knapp 400 000 kronor.

Sveriges Radios insamling i P4-kanalerna gav totalt drygt 5,7 miljoner kronor. Mest samlade P4 Extra in följt av P4 Stockholm, medan Gotland hamnade på femte plats bland landets P4-kanaler, med drygt 220 000 insamlade kronor.

I Maris Café var det auktion på kören "Team Bengan". Unge mästerkocken Luqaz Ottosson, och gruppen "Robin och Emanuel" som spelade live i programmet och kommer hem och spelar på en privat fest för den som la högsta budet. Konstnären Sebastian Grönwall målade ett konstverk på en stenplatta, direkt under programmet, som auktionerades ut till högstbjudande.

I tätortskampen samlade Slite in mest pengar, 55 000 kronor. Totalt samlade tätorterna Slite, Hemse, Roma och Fårösund in 180 000 kronor tillsammans.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".