En miljon i hyra för kongresshallen

Den trio som ska driva kongresshallen i Visby ska betala minst en miljon kronor om året i hyra till Gotlands kommun.

Men ju mer pengar de får in, desto högre blir hyran eftersom hyran bygger på omsättningen och ska vara åtta procent av inkomsterna. Det hyreskontrakt som undertecknats mellan parterna gäller i fyra och ett halvt år, med möjlighet till förlängning.

De tre personer som ska driva kongresshallen får också möjlighet att driva Kallbadhuset eller den anläggning som ersätter Kallbadhuset. Där är hyran 250 000 kronor om året.

Trion äger en tredjedel var av bolaget som ska driva anläggningen - det är som vi berättat Niklas Sjöblom från Västerås med evenemangs- och kongressbyrå och Mats Skärlén som driver Gamla Masters i Visby. Den tredje ägaren är företaget MTL i Visby AB, som driver Gutekällaren vars ägare bland andra är Tobias Larsson.

Gotlands kommun har gjort sedvanlig undersökning av de tre företagarna men där har inte förekommit något som kommunen anser vara anmärkningsvärt. Den ende som finns noterad i Kronofogdens register är ett av Mats Skärléns bolag med en skattekuld på drygt 13 000 kronor.

Och det avtal som de tre igår tecknade med kommunstyrelsen gäller under förutsättning att NUTEK, närings och teknikutvecklingsverket godkänner avtalet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".