Bröderna Wikströms varmrökta lammblodskorv. Foto: Cristina Jardim Ribeiro/SR Gotland

Utser årets gotländska matverk 2014

Nästa vecka får vi veta vilken gotländsk livsmedelsprodukt som blir årets gotländska matverk 2014. Bland de sju produkter som anmälts till tävlingen finns produkter med ramslök, chili, mjölk, lamm och tomat.

Syftet med tävlingen är att ta fram nya livsmedelsprodukter med rötter i lokal tradition och lokala råvaror.

Förra året vann bröderna Wikström med en rökt lammblodkorv.

Vilken produkt som vinner i år avgörs den 21 november. Vinnaren där går sen vidare till riksfinal för att tävla mot landets övriga landskap.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".