Zanzibars president till Gotland

Nästa fredag kommer ön Zanzibars president Amani Abeid Karume för att besöka Gotland. Det sker inom samarbetet mellan Gotland och ön Zanzibar som tillhör Tanzania och ligger utanför Afrikas kust.

Vid mötet deltar biståndsminister Carin Jämtin samt representanter från såväl Zanzibar som Utrikesdepartementet och Sida.
På Zanzibar finns världsarvsstaden Stone Town och samarbetet gäller bland annat ett uthålligt samhälle och utbildning om bevarande av kulturarvet.
Syftet med mötet är att informera presidenten om de pågående projekten. I samband med mötet kommer även en aktivitetsplan för samarbetet under 2005 att fastställas.
- Projektet innehåller flera delar, bland annat kommer vi arbeta för att öka kunskapen om världsarvet bland skolorna. Dessutom har vi inlett ett samarbete med Högskolan på Gotland som syftar till att utveckla byggnadsvårdsutbildningen, säger Gotlands kommuns projektkoordinator, Lars Grönberg, i ett pressmeddelande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".