Recept på kålpudding

Här är receptet på den kålpudding som bondbrudarna Birgitta Österlund, Ingegerd Axell och Ing-Marie Svensson, lagade i Maris Café.

  • Kålhuvud, 1 st
  • Färs, 500 g
  • Salt
  • Peppar
  • Vatten 1,5 dl
  • Sirap
  • Soja
  • Ägg, 1 st
  • Ströbröd
  • Grillkrydda

Värm ugnen till 225°

Skär kålen i bitar och stek dem. När den nästan är färdigstekt, ringla över sirap och soja. Lägg hälften av kålen på botten av formen.

Blanda färsen med salt, peppar, lök, ägg, ströbröd, grillkryddor och vatten. Lägg blandningen på den stekta kålen i formen. Lägg sedan ytterligare ett lager av den stekta kålen ovanpå färsen.

In i ugnen 40-45 minuter.

Ta eventuellt lite mer vatten när kålpuddingen står i ugnen. Börjar den få för mycket färg så lägg ett smörpapper ovanpå och sänk temperaturen till 200°.