Djurtransport undersöks efter att lamm utsatts för onödigt lidande

Länsstyrelsens djurskyddsinspektörer ska nu undersöka om det kan vara djurtransportörens fordon som orsakat de skador på lamm som upptäcktes vid slakteriet i Visby i julas.

I morse rapporterade vi ju om att det vid olika tillfällen under julen skickats ett 30-tal lamm med blödningar på benen till slakt. Enligt Gotlands slagteris veterinär Sven Nielsen, så är denna typ av akuta blödningar på lammens ben väldigt ovanliga.

I de kompletteringar till anmälan som kommit in till länsstyrelsen idag så står det att slakteriets personal, som tog emot och bedövade djuren, upplevde att en del av lammen var mycket oroliga och rädda. Det här uttryckte sig genom att lammen ''red'' och hoppade på varandra när de stod i slakteriets gruppboxar.

Länsstyrelsens djurskyddsinspektörer ska nu undersöka djurtransportörens fordon för att se om det är transporten som orsakat lammens skador. Enligt slakteriets personal så är det samma transportör som kört de olika besättningarna, med liknande skador, till slakt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista