1 av 4
Ensemblen i Gotlandsrevyn 2014. Foto: Ulrika Uusitalo Fernholm / Sveriges Radio P4 Gotland
2 av 4
Dekor från Gotlandsrevyn 2014. Foto: Ulrika Uusitalo Fernholm / Sveriges Radio P4 Gotland
3 av 4
I revyn "Klockrent" finns en sketch som heter "Klockrent". Vi ser Roland Olsson, Palten Jonsson, Pilla Olin, Janne Henriksson och Bengt-Åke Rundqvist. Foto: Jesper Alvermark
4 av 4
Pilla Olin berättar i en sång om avdragen (Rot- och Rut- ) omgiven av dansarna Teresia Björkqvist, Louise Lytholm, Malin Östre och Sara Jacobsson. Foto: Jesper Alvermark

Gotlandsrevyn är klockren

Gotlandsrevyn på Rondo i Klintehamn har i år fått namnet Klockrent och det känns som om ensemblen har lyckats få till en bra ton med en hel del självironi.

Det finns mycket att känna igen sig i årets revy som inte bara tar upp aktuella ämnen från året som gått utan även bjuder på finstämda toner i text och sång. Självklart finns både parkeringsautomater, strandbodsbestämmelser och EU byråkrati med och bråket om öppettiderna på krogen och det eviga målet att bli fler gotlänningar och diskussionen om en bro till Fårö. Titeln Klockrent syftar på den konsert som sändes direkt från kyrktornen ut i radion i somras, men även på att revyn i år hittat rätt tonläge. Det blir mycket tokigheter och snurrigt, även själv scenen snurrar runt och ger oss en mångfald av miljöer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista