Göte Ringvall, fritidsledare och poliserna Tryggve Karlsson och Björn Kraft. Foto: Jonas Neuman / SR Gotland

Tryggve Karlsson återvänder till polisen

Tryggve Karlsson som är ett känt ansikte inom polisen på Gotland har nu bestämt sig för att komma tillbaka till polisen efter fyra månaders tjänstledighet.

Han känns igen som Facebook-Tryggve av vissa. Närpolisens Tryggve Karlsson som arbetat nära ungdomar och satsat mycket på att sprida information via polisens facebooksida valde att lämna polisen i september förra året. Ett av skälen var att han ansåg att det förebyggande arbetet strukit på foten.

Men nu har Tryggve Karlsson beslutat sig för att gå tillbaka till polisen. Han kommer att börja den 1 april och hans arbetsuppgifter kommer att vara liknande som tidigare.

-- Jag är väldigt glad att han kommer tillbaka, säger polismästaren Magnus Holmén.

Han beskriver Tryggve som en person som gör ett bra arbete på stan och på sociala medier.

– Sedan Tryggve lämnade oss så har vi kanske inte varit lika aktiva på sociala medier som tidigare men fler har lärt sig att använda verktyget, säger Magnus Holmén.

Tryggve Karlsson har arbetat inom socialtjänsten under de senaste månaderna men på hans facebooksida idag går det att läsa:

''Då har jag bestämt mig...''

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".