Gunnar Isenberg o Andreas Avelin. Foto Lasse Ahnell SR P4 Gotland

Fotbollskola till sambarytmer

Fotboll o Brassevecka v26
3:50 min

Som en upptakt till Almedalsveckan kommer vecka 26 att bli en "brassevecka". En fotbollskola som slutar med barnkarneval och sambakonsert.

Det är Visby BoIS, Visby boll och idrottsällskap som just idag gått i mål med sina planer. Det blir fotbollskola för yngre under ledning av brasilianska fotbollsproffs som är grunden i veckan enligt ledaren Andreas Avelin i Visby BoIS.

All fotbollträning skall då ske till toner och rytmer av brasiliansk och latinoinspirerad musik. Ramsor på portugisiska kan förekomma men ledaren Sergio de Souza från "Samba fotbollsskola" talar svenska.

Just nu är planerna att kunna ta in ett 100-tal ungdomar mellan sju till tretton år. Antalet ledare hoppas man kommer bli fyra eller fem stycken plus extratränare enligt Gunnar Isenberg. Kostnaderna för de unga deltagarna är beroende av vilka sponsorpengar man nu kan ta in.

För allmänheten kan veckan märkas med den karneval med masker och instrument  och orkester som man hoppas kunna avsluta med. Brasseveckan blir då som en upptakt till Almedalsveckan som börjar direkt efter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".