Byggnadsnämnden JO-anmäls för utdraget garagebygge i Silte

Fastighetsägarna som vill färdigställa ett garage som de fick bygglov till för två år sedan är irriterade på regionens byggnadsnämnd efter att bygglovet överklagats i flera instanser och väljer nu att JO-anmäla byggnadsnämnden. 

Fastighetsägarna säger till Gotlands Tidningar att de reagerat på den vänskapliga tonen i e-post från en granne, som motsätter sig garaget, till byggnadsnämndens ordförande Bo Björkman (S) och Håkan Onsjö (M) i nämnden. I e-posten kallas politikerna bara Håkan och Bosse, och det står även "ser fram emot att träffa er i sommar". Men alla inblandade säger till GT att de inte har någon privat relation.

Garaget vid Kvarnåkershamn i Silte står ännu efter två år halvfärdigt. Bygglovet har överklagats till Mark- och Miljödomstolen av Kvarnåkershamns samfällighetsförening och sedan till Mark- och Miljööverdomstolen eftersom den lägre instansen ansåg att bygglovet var korrekt.

Fastighetsägarna vill nu att Justitieombudsmannen, JO, granskar hur ärendet har skötts av regionen och kommer därför lämna in en anmälan inom kort.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista