Hamnchef Mats Eriksson. Arkivfoto: Lasse Ahnell/P4 Gotland Sveriges Radio

Rekordtäta färjeturer i Visby hamn i sommar

4:28 min

Det blir så kallade "slot-tider" för färjorna i Visby hamn i sommar. Det blir rekordmånga färjeturer där alla färjor måste hålla sina tider för ankomst och avgång. Som minst blir det 15 minuter mellan färjorna som ska in till kaj i Visby.

Det nya bolaget Gotlandsbåtens turlista har inte förankrats hos hamnledningen och det kommer att bli justeringar, det säger Gotlands hamnchef Mats Eriksson till Radio Gotland.

Sommaren 2014 är det fler fasta turer än någonsin tidigare i Visby hamn och det är därför "slot-tiderna" som inom flyget, alltså fasta tidsfönster när respektive båt måste komma eller gå. Det blir en kvart eller 30 minuters skillnad mellan båtarnas ankomster och avgångar i Visby hamn.

Destination Gotlands färjor i den statligt upphandlade trafiken har förtur, konsterar hamnchefen Mats Eriksson. Det är också det besked som Gotlandsbåten fått tidigare från regionen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista