Hannes Brinkborg beachbolleybollspelare. Pressfoto: Swedish beachtour

Hannes Brinkborg blir landslagschef för Svenska Volleybollförbundet

Gotländske volleybollspelaren Hannes Brinkborg avslutar sin karriär som spelare och kommer istället att bli landslagschef för både volleyboll och beachvolley på junior- och seniornivå.

I ett utskick från Volleybollförbundet säger Brinkborg att han ser fram emot det nya uppdraget.

- Det känns fantastiskt roligt att få jobba med de frågor jag verkligen brinner för, jag ser fram emot att få utveckla, stötta och samordna vår landslagsverksamhet, både i volleyboll och i beachvolley, säger Hannes Brinkborg.

35–årige Hannes Brinkborg har en lång karriär i bagaget från både volleyboll och beachvolley, med 65 A-landskamper i volleyboll, 5 år som volleybollproffs i Europa och över 100 världstourtävlingar i beachvolley där han deltagit på 3 EM och 2 VM. Fyra gånger har han fått utmärkelsen ”Årets beachvolleyspelare” och en gång som årets spelare i volleyboll. Han är hemmahörande i Visby, där han spelat volleyboll inomhus sedan ungdomen, och har sedan 2006 spelat beachvolley på heltid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista