P18s Träning på Rävhagen. Foto: Niklas Carlberg

P18 laddar inför division 1

3:45 min

En mörk tisdagskväll under det mest intensiva snöfallet möter vår reporter P18:s A-lag som till säsongen har gått upp till division 1.

Assisterande tränaren Eric Ericsson och ytterbacken Elfrida Svedjer pratar om nya krav och förväntningar i och med klivet upp till ettan.

Klivet från divison två upp till ettan är onekligen ett stort kliv. Tjejerna i P18 gör sig redo för utmaningen och den här kvällen möter vi dem på fotbollsplanen vid Rävhagen. Det snöar intensivt och det är svårt att se någonting alls. Tränaren Per Olsson uppmanar "upp med blicken, kom igen nu!". Den som inte springer och tränar ser inom någon minut ut som en snögubbe.

Vi möter de glada och ambitiösa tjejerna i P18 så långt ifrån glamouren på prispallen man kan komma. Under en av hundratals träningar i kyla och trist väder som ligger bakom framgångarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista