Romateatern. Foto: SR Gotland

Bråket kring Romateatern på väg att lösas

1:21 min

Det finns goda förhoppningar att konflikten kring Romateatern kan lösas, säger nuvarande ordföranden i Romateatern Kjell A Nordström efter de första förhandlingarna i Stockholms tingsrätt.

Ett förslag till förlikning ligger nu som Thomas Segerström och Maria Lindström, i den tidigare styrelsen i Romateatern, ska ta ställning till. De har på sig till onsdag nästa vecka att lämna synpunkter.

Och det som det här handlar om är ett skadeståndskrav som, som mest, varit uppe i en miljon kronor. I våras diskuterades en betydligt lägre summa, på omkring 350.000 kronor, som då inte godtogs.

Exakt hur mycket pengar som nu diskuteras är hemligt, men även om skadeståndskravet är högre än i våras så hoppas alltså Kjell A Nordström att det ska accepteras av Thomas Segerström och Maria Lindström, för om de väljer att inte gå med på förlikning kommer tvisten istället att drivas i en rättegång.

Thomas Segerström eller Maria Lindström har inte gått att nå för en kommentar i radio, men de skriver i en epost till de gotländska nyhetsredaktionerna att "de absurda anklagelserna fortsätter från Romateaterns nuvarande styrelse och rubrikerna fortsätter att hamra in budskapet att vi skulle ha tömt teatern på pengar. Nuvarande styrelsen fortsätter också att spekulera vilt i media med egna teorier om varför vi inte kommit till en förlikning tidigare. Samtliga påståenden är vid onsdagens förhandling i tingsrätten klarlagda och tillbakavisade och finns som offentlig handling. Vi har gett rimliga förklaringar på samtliga punkter vilket ledde fram till motpartens förlikningsbud. Vi fortsätter samtalen den närmaste veckan och vill i nuläget inte ytterligare kommentera en pågående förlikning."

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista