Del av affischen för Scener ur ett äktenskap på Strandgärdet i Visby sommaren 2013. Foto: Håkan Erlandsson / Sveriges Radio P4 Gotland

Obetalda skulder efter teater på Strandgärdet i Visby

1:55 min

Teaterbolaget som stod bakom fjolårets teater Scener ur ett äktenskap på Strandgärdet i Visby har inte  betalat sina räkningar, bland annat till region Gotland som vill ha drygt 50 000 kronor.

Det är två av de tidigare styrelsemedlemmarna i Romateatern som stått bakom teateruppsättningen på Strandgärdet i Visby i somras, en föreställning som alltså inte gav tillräckligt med biljettintäkter. Och därför har Region Gotland inte fått betalt för uthyrning av utrustning, baracker och markhyra för Strandgärdet. Även privata företag har drabbats och har inte fått betalt för sina tjänster.

Ett försök från regionen är nu att ge bolaget en avbetalningsplan. Ett dilemma i det hela verkar dock vara att det är flera bolag inblandade i teaterverksamheten. Först bildades ett bolag med namnet Nya Romateatern, det ändrades sedan i sommar till Scensommar production och i höstas till Funky Fjant. Samtidigt som bolaget ändrade namn från Scensommar till Funky Fjant, så startas ett nytt bolag som fick namnet Scensommar produktion, snarlikt det första alltså.

Ett helt annat bolag som även ingått i teaterverkamheten och haft matförsäljning har å sin sida haft betalningsförelägganden på närmare 120 000 kronor under förra året.

Ledningen för teaterbolagen har valt att inte kommentera uppgifterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista