Garagebrand Jungmansgatan Foto: Karin Persson /SR Gotland

Polisen tror att garagebranden var anlagd

Polisen utgår från att branden i parkeringsgaraget på Jungmansgatan i Visby i natt kan ha varit anlagd. Polisen rubricerar därför branden som grov mordbrand eller försök till grov mordrand.

Vad som ligger till grund för polisens bedömningar, vill vakthavande polisbefäl, inte närmare gå in på, annat än att det finns skäl att anta att branden var anlagd.

Branden upptäckts vid halv två tiden i natt. Fem bilar blev helt utbrända och totalt skadades ett 30-tal fordon. Giftig rök trängde upp i lägenheterna och 30 lägenheter fick utrymmas.

I en av längorna har vatten och el stängts av. De är dessutom rökskadade och därför har de boende har fått lämna sina bostäder tills vidare.

Garaget där branden uppstod har spärrats av av polisen i väntan på en teknisk undersökning. Räddningstjänsten har nu lämnat brandplatsen efter en natt med intensivt arbete under komplicerade förhållanden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista