The Glade spelar 70-tals inspirerad rock med känsla. Foto: T Gustavsson

Gotländsk basist skivdebuterar med The Glade

Gotlänningen Tobias Gustavsson spelar bas i The Glade som släpper sin debutskiva i februari. Han hoppas musiken sprids internationellt - och intresse finns redan i andra länder.

Tobias Gustavsson började sin musikaliska bana på den kommunala musikskolan i Hemse 1984. Efter att mest ha spelat hemma på rummet och vid skolavslutningar hamnade han för några år sedan i The Glade, som nu släpper sitt debutalbum.

– De sökte basist och jag sa att jag kunde spela trots att jag aldrig hade spelat bas. Jag mörkade i ett år innan jag berättade för de andra i bandet, men de var nöjda, säger Tobias Gustavsson.

The Glade spelar 70-talsinspirerad rock där känslan i låtarna är viktigare än teknisk perfektion.

– Vi började spela in förra året och var faktiskt klara innan sommaren, men sen börjar det tunga arbetet med promotion. Jag upplever att det är svårt att slå sig fram i Sverige så vi har sökt oss utomlands och sedan blivit omskrivna på musikbloggar i andra länder. Det finns ett intresse för bandet i bland annat Brasilien och Tyskland, och nu har vi anlitat en person som ska försöka lansera oss i USA, säger Tobias Gustavsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".