1 av 5
Utbrända bilar efter brand i ett garage på Gråbo i Visby. Foto: Lasse Ahnell/P4 Gotland Sverigesradio
2 av 5
Utbrända bilar efter brand i ett garage på Gråbo i Visby. Foto: Lasse Ahnell/P4 Gotland Sverigesradio
3 av 5
Väntan på brända bilar. Foto Lasse Ahnell SR P4 Gotland
4 av 5
Bilbärgning i Gråbogaraget efte branden Foto Lasse Ahnell SR P4 Gotland
5 av 5
Eldhärjade bilar på Gråbo körs bort. Foto Lasse Ahnell SR P4 Gotland

Bilarna bärgas efter branden på Gråbo i Visby

Ser ut som ett krigsfält
6:20 min

Under tisdagen började bärgningen av de bilar som skadades vid helgens brand i ett garage på Gråbo i Visby. Totalt skadades 29 bilar varav sex var helt utbrända.

De sex bilarna inom det av polisen spärrade området får stå kvar tills vidare, det säger Gotlandshems förvaltningschef Göran Palmqvist som fanns på plats i garaget. Att de får stå kvar beror på att polisen fortfarande undersöker dom.

Men för övriga var det nu dags för bärgning och vi följde med ägarna ner i garaget när bärgningen skulle påbörjas. Bilbärgaren Kurt Grönhagen hade andningsmask mot de giftiga gaserna som fortfarande fanns kvar. De bilar som gick att starta kördes för egen maskin upp ur garaget och vidare upp på bärgningsbilarna. Därefter forslades de till verkstäder för tvättning och besiktning för att försäkringsbolagen skall kunna besikta och värdera fordonen.

Många av ägarna var bedrövade av vad de såg och speciellt med tanke på att garaget användes för att skydda bilarna mot åverkan och skadegörelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".