Martin Björkander från Hörsne Bara bygdegårdsförening, Roger Wärn, moderat ledamot i kultur- och fritidsnämnden, Kamilla Olsson, Stenkyrkaortens ridklubb. Foto: Malin Nordström/P4 Gotland Sveriges Radio.
GODMORGON GOTLAND

Många föreningar på Gotland kritiska till nytt bidragssystem

10 min

Oron är stor i många föreningar runtom på ön över det nya bidragssystem som håller på att arbetas fram inom kultur- och fritidsförvaltningen. Några av dem gästade Godmorgon Gotlands studio på torsdagsmorgonen.

Martin Björkander från Hörsne Bara bygdegårdsförening befarar att föreningen inte alls kommer att nå upp till de krav på mer uthyrning som föreslås.

Kamilla Olsson från Stenkyrkaortens Ridklubb tror att förslaget leder till mer administration och kanske även minskade bidrag. Det är också oerhört svårt att uppskatta resekostnaden i förväg, en gång om året, i stället för att söka bidrag för varje resa som idag.

Moderaterna kräver nu att översynen av bidragssystemet läggs ner, säger Roger Wärn (M) i kultur- och fritidsnämnden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista