Mats-Ola Rödén i Ygne. Foto: Ulrika Uusitalo-Fernholm/P4 Gotland Sveriges Radio

Ingen försäljning av Snäcks Camping förrän detaljplan är klar tycker folkpartist

1:39 min

Regionstyrelsen ta på fredagen ta ställning till förslaget om ny detaljplan för Snäcks Camping.   Dessutom ska styrelsen ta ställning till om Campingen ska säljas till bolaget med samma namn - som socialdemokraterna vill - trots att ledningskontoret tycker den ska säljas på öppna marknaden.

Regionsstyrelsens ordföranden Åke Svensson(S) vill att Snäcks Camping säljs till bolaget med samma namn, för att få slut på en mångårig diskussion om vad som ska hända med Snäck.

Tills i våras hade Snäcks Camping AB, avtal med regionen om att driva campingen, Men avtalet sas upp. Istället kräver nu bolaget att regionen löser ut dom, och har krävt närmare 30 miljoner i kompensation för de inversteringar som gjorts. Regionen å  sin sida har talat om ett par miljoner.

Samtliga partier diskuterade under gårdagen förslaget att sälja campingen till marknadsvärde till Pigge Werkelin. Men alla partier är inte överens om det.

Till saken hör också att ett förslag till ny detaljplan för Snäcks.  Enligt förslaget kan campingen styckas upp i sju delar.

Folkpartisten Mats-Ola Rödén är kritiskt till att stycka upp Campingen, och vill absolut inte att något säljs förrän detaljplanen är klar.

Däremot har han inget emot om campingen arrenderas ut under en tid till Snäcks Camping AB.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista