Gute Flames nära turneringsvinst i Kustcupen

Omgång två i Kustcupen i elhockey avgjordes i Gävle i helgen. Gute Flames som representerade Gotland var nära en turneringsvinst men förlorade knappti sista matchen där oavgjort hade räckt till en totalseger.

Lördagens spel började mot hemmalaget Heros. Ett tidigt underläge i första halvlek tvingade flammorna att spela offensivt och i andra tillät man inte hemmalaget komma över på gotlänningarnas planhalva. Till slut - efter 13.35 kom det förlösande 1-1 som släppte nervositeten. IFAH Stockholm fick sedan uppleva ett mycket varmt mottagande, den forna svåra motståndaren fick se sig besegrad av flammorna med 6-0. 

Inför sista matchen hade alltså Gute fördel av de många målen mot IFAH. 

Till turneringens nyttigaste spelare blev Nils Östanbo utsedd. Inför tredje omgången som spelas i Visby i Sävehallen den 1 mars har Gute förbättrat sig i tabellen. Tränaren Göran Friberg och lagledaren Lilian Lauberg var på lördagkvällen mycket nöjda med sitt lag, i laget ingick Malin Steijner, Zamuel Lauberg och bröderna Nils och Arvid Östanbo. 

IFAH - Tuna Tanks (1-1) 1-1 

Målgörare Nils 1

Heros - Gute Flames (1-0) 1-1 A1

Heros - Tuna Tanks (1-1) 1-2

IFAH - Gute Flames (0-4) 0-6 A2 N4

Heros - IFAH (1-1) 1-2 

Gute Flames - Tuna Tanks (0-1) 0-1

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".