Norma är nominerade till Manifestgalan den 7:e februari i Stockholm. Foto Mattias Lindbäck
Örat mot Gotland

Gotländska bandet Norma är nominerade till Manifestgalan

Norma är nominerade i kategorin "Årets synth" vid de oberoende skivbolagens motsvarighet till Grammisgalan, Manifestgalan. Trummisen Petter Bendelin är laddad inför prisutdelningen.

– Vi fick veta om att vi var nominerade när vi var på väg till en spelning i Malmö och blev väldigt glada. Det var som en tidig julklapp. Det spelar inte så stor roll om vi vinner, jag är mest peppad inför att få gå på en gala, det känns lite bisarrt.

Skivan "The invisible mother" släpptes i början av 2013, och gruppen har haft ett bra år. Att Norma skulle nomineras i kategorin "Årets synth" kom dock som något av en chock.

– Jag är ju ingen synthare så jag har ingen aning. Vi tycker väl själva att vår skiva inte är så mycket synth, men visst den är lite elektronisk.

Just nu jobbar gruppen med en ny skiva i bandmedlemmen Love Martinsens studio, och inte heller den här gången blir det nödvändigtvis en synthplatta:

– När vi började skriva låtar till den här skivan lät det typ som en deppig form av Bo Kaspers. Nu är det bortskaffat och vi är tillbaka och plintar på gamla analoga synthar, men man har ingen riktig aning om var det kommer landa. Just nu har jag ingen aning om vi har gjort 5 eller 80 procent av skivan, säger Petter Bendelin.

Manifestgalan hålls i Stockholm den 7:e februari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista