Källunge kyrka renoveras. Foto: Lasse Ahnell/SR Gotland

Ny ordförande för Samfälligheten Gotlands kyrkonämnd

1:59 min

Carin Jakobsson valdes till ny ordförande i Samfällighetens kyrkonämnd när Samfälligheten Gotlands kyrkors församlingsdelegerade hade det första mötet för mandatperioden. Till viceordförande valdes Göte Johansson.

Till ny ordförande för Samfällighetens Gotlands kyrkors församlingsdelegerade , som är ett fullmäktige, valdes Eva Westeman och till vice ordförande Ola Björkqvist.

Av de 100 kallade delegaterna deltog nästan samtliga på sammanträdet, vilket  ordförande Carin Jakobsson tyckte var imponerande.

Carin Jakobsson bor i Bro, är ledamot och aktiv i Väskindeförsamling.  Sitt intresse för kyrkorestaurering väcktes i och med att Bro kyrka restaurerades i början av 2000-talet.  Hon arbetar som koordinator inom Folktandvården, Visby, där hon tidigare hade en chefstjänst. 

Eva Westeman bor i Visby och är aktiv i Visby domkyrkoförsamling sedan 14 år tillbaka, där hon har haft olika förtroendeuppdrag genom åren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista