Rebecka Svensson tycker att regionen agerar nonschalant. Foto: Ulrika Uusitalo Fernholm/P4 Gotland Sveriges Radio

Förskolan Tjelvar får klara sig utan rinnande vatten

1:31 min

Den tillfälliga förskolan Tjelvar i Visby som startat nu i vår med femton blöjbarn, har inget rinnade vatten. Personalen tvingas använda termosar eller våtservetter vid byte av bajsblöjor.

När Rebecka Svensson och hennes man skulle skola in sin dotter blev de chockade över att höra att den tillfälliga lokalen där förskolan ligger inte ens har rinnande vatten.

Vid den tvättho där personalen ska byta blöjor står det istället termosar med varmt vatten och våtservetter. Det finns inte heller någon toalett i lokalen, utan endast en potta i ett litet utrymme.

Och det Rebecka reagerar över är att den här lokalen använts som tillfällig förskola under flera år. Det är nu fjärde gången som det sker, och ändå har ingenting gjorts tidigare åt problemet med att det inte finns vare sig rinnande vatten eller toalett på själva förskoleavdelningen.

Rebecka Svensson tycker därför att regionens inställning är nonchalant och undrar hur de tänker när de ständigt genomför olika provisoriska lösningar för både förskola och skola.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista