Campus Gotland satsar på samarbete med stiftelsen Bergmangårdarna. Arkivfoto: Jonas Neuman / SR Gotland

Campus Gotland stöttar Stiftelsen Bergmangårdarna på Fårö

2:17 min

Uppsala Universitet Campus Gotland samarbetar med Stiftelsen Bergmangårdarna för att utveckla nya utbildningar och stimulera till forskningssamarbeten. Det ger Stiftelsen ett stöd på 350 000 kronor.

Genom samarbetet får forskare vid Campus Gotland möjlighet att vistas på Fårö för att skriva avhandlingar eller för att få tid till reflektion, säger rektorsråd Olle Jansson.

Kerstin Brunnberg som är ordförande i stiftelsen Bergmangårdarna säger i ett pressmeddelande från Uppsala Universitet att hon ser fram emot att vidareutveckla möjligheterna till konstnärligt och vetenskapligt skapande av hög kvalité.

Områden som kan tas upp inom samarbetet är estetik, film, konst, litteratur och tolkningsteorier.

Bland annat funderar Campus Gotland på en internationell masterkurs med inriktning på Bergmans filmkonst, enligt Olle Jansson.

De har skrivit avatal om samarbete under 2014, men Olle Jansson blickar redan framåt mot fortsatt samarabete både 2015 och 2016.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista