1 av 2
Patrik Jakubowski är basist i Riddarna och driver egna projektet Moocoloured Hounds. Foto: Joakim Arnold
2 av 2
Riddarna där Patrik Jakubowski är basist. Foto: David Fransson

Patrik Jakubowski i Örat mot Gotland om Riddarna och Mooncoloured Hounds

Riddarna släpper nytt album. Hör basisten Patrik Jakubowski berätta om skivan, men också om sina egna soloprylar vid sidan om i Örat mot Gotland.

Den 12 februari släpper det gotländska bandet Riddarna sitt nya album "Under jorden". Detta är gruppens tredje skiva på fyra år.

– Det är inte så att vi är ivriga, det handlar mer om att vi tycker att det är kul och att det funkar bra. Då är det bara att köra på. Vissa har sagt att den nya skivan låter lite mer enhetlig än de tidigare, säger Patrik Jakubowski.

Förra året kunde man se Riddarna i filmen "Känn ingen sorg", sedan en tid tillbaka bor de tre bandmedlemmarna i olika städer. Patrik i Stockholm, Edvard Forslund i Göteborg och Erik Dahlström på Gotland. Hur det fungerar vet gruppen ännu inte:

– Vi gjorde klart den här skivan när vi fortfarande bodde i samma stad, nu ska vi turnera och det kommer inte vara några problem. Vi får se hur det går sen när vi ska gå in i en kreativ process igen, säger Patrik Jakubowski.

Patrik Jakubowksi är skolad som klassisk gitarrist, och vid sidan av Riddarna har han några egna projekt. Det mesta ligger i olika mappar på datorn, men för några år sedan släppte han en skiva under namnet Mooncoloured hounds.

– Jag bestämde mig för att göra en skiva innan det ens fanns några låtar, sedan bildade jag och Mikael Bladh ett litet band och så blev det en platta. Skulle jag släppa något eget i dag skulle det inte bli under namnet Mooncoloured hounds, det var då, säger Patrik Jakubowski.

Riddarna kommer till Visby och spelar den 21 februari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".