1 av 3
Programledaren Jacob Wesley håller upp mikrofonen för publikjubel i 2014 års andra Vi i femman-kvartsfinal. Foto: Mika Koskelainen/Sveriges Radio P4 Gotland
2 av 3
Otto Åberg och Hedda Roswall från Norrbackaskolan i Visby. Foto: Mika Koskelainen / Sveriges Radio P4 Gotland
3 av 3
Hampus Påhlsson och Alma Weiser från S:t Hansskolan. Foto: Jonas Neuman/P4 Gotland Sveriges Radio
Vi i femman

Dags för Gotlandsfinalen av Vi i femman

Två skolor från samma rektorsområde möts när det är final i Vi i femman på Gotland, mellan Norrbackaskolan och S:t Hansskolan från Visby. Finalen direktsänds från radiohuset med start klockan 17. 

Programledare är rektorn Jacob Wesley och domare Radio Gotlands sportansvariga Jenny Pettersson. 

Efter programmet lägger vi ut bilder på de tävlande klasserna och så kan du lyssna på programmen igen via podd-radio.

På torsdag, 6 februari, avgörs rikskvalet. Finalerna, två semifinaler och en final, sänds i SVT:s Barnkanalen i maj.

Vi i femman är Sveriges Radios allmänbildande frågetävling för femteklassare i hela landet. Programmet firade 50 år säsongen 2012/2013. Det allra första Vi i femman sändes i radio den 11 september 1963, med Berndt Friberg som programledare och ”A swingin’ safari” av Bert Kaempfert som signaturmelodi. Programmets delfinaler och finaler började tv-sändas 1970. Några av de som varit programledare för Vi i femman är Ellinor Persson, Jan Trolin, Bengt Alsterlind, Victoria Dyring, Pekka Heino och Mark Levengood.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista