Hotad skola på Gotland anmäls för mobbning

1:37 min

Den skola som känt sig hotad av en förälder och därför bevakas av vaktbolag, har nu anmälts till Skolinspektionen av samma förälder som anklagar lärarna för att understödja mobbning.

Det handlar om den skola där personalen känt sådan psykisk press att skolan har anlitat ett vaktbolag för att kunna ingripa om föräldern skulle uppträda aggressivt.

Nu skriver föräldern själv till skolinspektionen att skolan inte ska ha tagit itu med att elever mobbas.

Mycket i anmälan handlar om att lärarna inte anses vara goda förebilder för eleverna och att de inte sätter gränser, vare sig på lektionerna eller på rasterna. Föräldern hävdar att barnen inte känner sig trygga i skolan och speciellt inte på rasterna då det bildas grupper som skapar mobbning.

Personalen har, enligt anmälan, inte heller agerat då elever har utsatts för kränkande behandling, utan istället till och med talat nedsättande om en elev inför andra elever.

Förutom det här så ifrågasätter föräldern också undervisningen och skolans stöd till eleverna.

Skolan har nu två veckor på sig att svara på kritiken och tillförordnade skoldirektören Per-Olof Sahlberg säger att de nu ska svara på Skolinspektionens frågor som får bedöma om skolan har gjort tillräckligt för att komma till rätta med problemen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista