Nedlagda ungdomsradion Just Radio på Gotland kan inte betala skuld

Kronofogden har gjort ett sista försök att kräva pengar från föreningen Gotlands Ungdom För Framtiden som drev ungdomsradion Just Radio. Föreningen fick bidrag på 2,4 miljoner kronor till verksamheten.

Pengarna till projektet med ungdomsradio kom från från Allmänna Arvsfonden. Men verksamheten missköttes, pengar användes till annat och ungdomarna klagade på dåliga villkor. Så småningom krävde Arvsfonden tillbaka pengarna, men utan framgång.

Kvinnan bakom verksamheten åtalades för bokföringsbrott och försvårande av skattekontroll, men när hon flydde utomlands las fallet ned. Hon bor numera i Brasilien.

Föreningen bakom Just Radio hade skatteskulder på 20 000 kronor, men det mesta är nu preskriberat. Kvar finns bara en skuld på 3700 kronor, den skrivs av i slutet av 2015 men på Kronofogden i Visby har de redan släppt fallet och tänker inte göra nya försök att få igen de pengarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista