Psykiatriska kliniken i Visby. Foto: Karin Brindt/SR Gotland

Akut brist på vårdplatser inom psykiatrin

27 patienter på 15 platser
0:54 min

Det är akut brist på vårdplatser inom psykiatrins heldygnsvård på Gotland. För att kunna klara patientsäkerheten måste tillfälliga vårdplatser öppnas på Visby lasarett.

En rad olika lösningar har undersökts och diskuterats och sjukvårdsledningen arbetar nu med att få personal till de utökade vårdplatserna inom psykiatrin.

27 patienter på 15 vårdplatser - så ser det alltså ut på psykiatriska kliniken. Visserligen har man nyligen ordnat nya tillfälliga vårdplatser temporärt men det räcker ändå inte.

Vad ökningen beror på nu vet man inte riktigt men Marie Härlin-Ohlander säger att hon tror det  finns flera olika orsaker.

Så för att lösa den akuta krisen  så kommer man att inrätta åtta vårdplatser nere på lasarettet, vid kirurgen, och personalen får åka emellan. Men det måste också till hyrpersonal säger Marie Härlin Ohlander.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".