Förnyelsepristagarna 2012 Foto Lasse Ahnell SR/Gotland

30 nominerade till Förnyelsepriset

I morgon, onsdag, avgörs vilka förbättringsförslag inom Region Gotland som får årets Förnyelsepris. De tre bästa förslagen får dela på 80 000 kronor. Över 30 förslag har nominerats varav sex kommer från socialförvaltningen.

Ett av de nominerade förslagen från socialförvaltningen är Sagagotland.se En hemsida  till stöd för barn och unga som mår dåligt. På hemsidan finns information om olika slags problem och hur man kommer i kontakt med dem som kan ge stöd och hjälp.

Ett annat är friskvård på dagliga verksamheten "Bråtet" i Slite. Där ingår hälsokontroller, friskvård, kostråd och träning på ett eget litet gym vilket numera är en del av vardagen.

Ett annat projekt som nominerats rör anhörigvårdare. Ett arbete som ofta är ensamt och tungt.  Ett erbjudande från personalen vid Astuens dagverksamhet i Hemse om att träffas en stund i en egen vrå togs väl emot och idag ses ett antal anhörigvårdare regelbundet och ger varandra stöd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista