Korpen med vårdcentraler i Visby. Foto: Henrik Wallenius/SR Gotland

Förnyelsepris till vårdcentralen Visby norr

1:47 min

Vårdcentralen Visby Norr blev vinnare av Region Gotlands Förnyelsepris. Motiveringen är att man bedrivit ett utvecklingsarbete som på ett effektivt sätt har bidragit till högre patientsäkerhet.

Arbetet innebär att man gått igenom medicinlistorna för alla patienter över 65 år och reviderat dem, vilket har lett till friskare och tryggare äldre och samtidigt omsorg om miljön. 

Andra pris togs hem av Överförmyndarnämndens kansli med motiveringen att man "…Med hjälp av en rad systematiska åtgärder har medarbetarna vänt verksamhetens utsatta läge och skapat kvalitet och rättssäkerhet för brukarna."                                                                     .                   

Tredjepristagaren är Roger Lindström på avloppsenheten och det motiverades bland annat med att "…Detta utvecklingsarbete sparar på miljön och effektiviserar inte bara den egna verksamheten utan även andra."

Sammanlagt 35 bidrag tävlade om totalt 85 000 kronor. Förutom äran är första
pris 50 000 kronor, andra pris 25 000 kronor och tredje pris 10 000 kronor.
Prissumman ska användas till verksamhetsutveckling eller medarbetarnas
vidareutveckling.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista