Visby Roma-Åkers Arkivfoto SR Gotland/Jenny Pettersson

Vinst för Visby Roma hemma mot Åkers/Strängnäs

2:27 min

Viktiga poäng stod på spel för Visby Roma inför playoff inför mötet med Åkers/Strängnäs. Hemmalaget förvaltade läget väl och vann med 5-3. Och assisterande tränaren var hård när han bedömde motståndet.

- Våra motståndare var inte här för att spela hockey. Det kändes som de väntade på slutsignal så de kunde gå ner på stan, säger Visby Romas assisterande tränare Johan Sjöqvist.

Det var ett hårt skadedrabbat Visby Roma som tog emot Åkers/Strängnäs på hemmais på fredagkvällen.

- Det är klart det märks när våra nyckelspelare är borta men samtidigt så lyfter vi gruppen då. Vi har bra karaktär och inställning i gruppen och det märks, säger Johan Sjöqvist kort efter slutsignal.

Mycket står dock fortfarande på spel. På söndag möter Visby Roma Hudiksvall borta. Nåt som Johan Sjöqvist menar betyder att truppen måste vakna till. Trots kvällens vinst.

- De kommer kriga för att ta den här trepoängaren. De har en bra publik där hemma och det kommer bli en helt annan matchbild. Vi behöver bli mer aggressiva. Idag var det lite sömnigt.

Det blir också minst en värvning inför playoff.

- Vi kollar på ett antal backar just nu, säger Johan Sjöqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista