Trots att FC Gute fick en halv miljon när Alexander Gerndt bytte klubb går de back, nu misstäcks att pengar försvunnit. Arkivfoto: P4 Gotland Sveriges Radio

Misstanke om grov förskingring i FC Gute

En tidigare anställd hos fotbollsklubben FC Gute på Gotland är skäligen misstänkt för grov förskingring. Klubben har tidigare gjort en polisanmälan och åklagaren har nu inlett en förundersökning. 

Fotbollsklubben FC Gute har dragits med ekonomiska problem dom senaste åren. Under 2013 fördubblades klubben underskott till drygt en mijlon.

Trots att oväntat tillskott i kassan. den tidigare gute-spelaren Alexander Gernts övergång från holländska Utrech till schweiziska Young Boys gav nämligen den gotländska klubben 500.000 kronor.

Fc Gutes egna revisorer har beskrivit ekonomin som en soppa och sedan förra sommaren har styrelsen försökt reda ut vad klubbens pengar egentligen använts till.  Men utan att lyckats - nu har ärendet lämnats över till polisen och idag meddelar åklagaren Mats Whilborg att en förundersökning har startat.

Enligt åklagaren är en tidigare anställd hos FC Gute skäligen misstänkt för grov förskingring, vilket är den lägre misstankegraden. Enligt polisanmälan är det förskingrade beloppet drygt 200.000 kronor

Enligt polis-anmälan som klubben gjort,  ska förskingringen pågått mellan 2012 och 2013 uppgå till drygt 200.000 kronor.

- Utredningen är ännu i sin linda, men det är ett prioriterat ärende, säger åklagare Mats Wihlborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista