Foto: Mika Koskelainen/SR Gotland

Landsbygdssäkrade beslut ska ge ett mer hållbart Gotland

Alla politiska beslut som tas på Gotland skall vara "landsbygdssäkrade". Det beslutade regionfullmäktige på sitt torsdagssammanträde.

Det är Eva Nypelius och Lars Thomsson, Centern, som föreslagit att en sådan landsbygdssäkring skulle kunna bidra till en hållbar utveckling för hela Gotland.

Socialdemokraten Åke Svensson, ordförande i regionstyrelsen, anser att det måste finnas ett helhetsgrepp och landsbygdens olika behov kan vägas in i de beslut som tas. Tjänstemännen på ledningskontoret har i ärendet yttrat att de mål som satts av Region Gotland berör hela Gotlands hållbara utveckling och stad och land har aldrig särskiljts. 

Brittis Benzler (V) sade i debatten att hon är skeptisk till om det blir mer byråkrati eller om det blir bra, att landsbygdssäkra besluten. Hon är inte så imponerad av hur annat arbete går till att säkra beslut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista