Foto: SR Gotland

M/S Visby slocknade mitt ute till havs

Mitt ute på öppet vatten stannades motorerna på Destinations Gotlands färja M/S Visby, när hon var på väg från Visby till Oskarshamn på fredagskvällen.

Anledningen till att färjan slocknade berodde på en kylvattenläcka i kylvattensystemet. Då måste färjan stanna ute till havs tills läckan är reparerad, enligt Destination Gotland.

– Det blev bara en försening på cirka 30 minuter till Oskarshamn. Färjan är åter i trafik, säger Per-Erling Evensen, marknads- och informationschef på Destination Gotland.

Men att färjan slocknar och ligger och driver mitt ute på havet låter ganska allvarligt? Kommer den här händelsen göra att ni kommer ändra något i era säkerhetsrutiner för att se till att det inte händer igen?

– Nej, det här var ett tekniskt problem som uppstod vad gäller kylning av motorer. Det hanteras på det här viset, det är inget problem som kvarstår, säger Per-Erling Evensen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista