1 av 6
Foto: Mika Koskelainen / Sveriges Radio P4 Gotland
2 av 6
Kelly Rutherford och Caroline Lagerfelt. Foto: @mslagerfelt/Instagram
3 av 6
Blake Lively, Caroline Lagerfelt och Kelly Rutherford. Foto: @mslagerfelt/Instagram
4 av 6
Foto: Mika Koskelainen / Sveriges Radio P4 Gotland
5 av 6
Caroline Lagerfelt. Foto: Mika Koskelainen / Sveriges Radio P4 Gotland
6 av 6
Affisch för teaterpjäsen The Real Thing, som 1984 fick en så kallad Tony som det årets bästa pjäs på Broadway. Foto: Mika Koskelainen / Sveriges Radio P4 Gotland
GODMORGON GOTLAND

Från Hollywood och rollen i Gossip Girl till lugnet i huset på Gotland

"Det var bara en ren fantastisk slump"
8:14 min

Många unga känner igen Caroline Lagerfelt från tv-serien Gossip Girl, där hon spelat CeCe Rhodes. Men ibland lämnar hon det larmande Kalifornien för lugnet på Gotland, där hon har haft ett hus i nästan tjugo år.

För många i Sverige är Caroline Lagerfelt ganska okänd. Hon är född 1947 och eftersom hennes pappa var ambassadör växte hon upp utomlands. Men hon tog studenten i svensk skola. Sedan for hon till USA och gjorde teaterdebut 1971. Sedan blev det både Broadway och off-Broadway. 1984 spelade hon huvudrollen Annie i Tom Stoppards pjäs The Real Thing, som fick en Tony som det årets bästa pjäs på Broadway.

På 1980-talet blev det mer film och sedan allt mer TV. Det ser ut som rena tevetablån när jag läser var hon haft för roller. Beverly Hills 90210, I lagens namn, Cagney och Lacey, Frasier, How I met your mother, Weeds, House, Breaking Bad, Nash Bridges, X-Files, Six Feet Under, Buffy och vampyrerna...

I dag bor Caroline Lagerfelt i Santa Monica i Kalifornien. Men sedan nästan tjugo år tillbaka har Caroline Lagerfelt också ett eget hus på Gotland dit hon gärna åker.

Caroline Lagerfelt är mycket aktiv på sociala medier, särskilt Twitter, men också Instagram. Det är på Twitter jag först får nys om henne och hennes gotländska hem. Twittrandet handlar mycket om Gossip Girl, men också om politik, särskilt Guantanamolägret på Kuba som hon är starkt kritisk till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".