Visby Roma mot Nyköping i ishockeyns division 1D.

Hockeylaget Visby Roma laddar för avancemang

16 min

Visby Romas mål är att ta sig till kvalserien till Allsvenskan. Men för att göra det krävs att spelarna gör något de inte lyckades med förra året - de måste sänka Huddinge.

För andra året i rad är det Huddinge som står för motståndet under play off. Förra året gick inte resultaten Visby Romas väg - det blev två raka förluster, den ena med 1-5 och i den andra krävdes en förlänging för att matchen skulle avgöras.

Under den matchfria mellanperioden har det nötts på med bland annat powerplay-spel och lagkaptenen Mikael Adamsson tror att de kan gå hela vägen den här gången. Han tycker att både laget och stämningen andas slutspel.

– Är man inte taggad nu så kan man lika gärna lägga av, säger han.

Även om Mikael Adamsson inte tycker att laget har varit lika jämnt bra under den här säsongen, så anser han att de accelererat mot slutet av säsongen och visat att de kan vara bäst när det gäller.

För lite drygt en vecka sen gjorde Visby Roma klart med två nya spelare. Målvakten Niklas Lerbrink från Borlänge och backen Oskar Lindstedt från Tranås skeppades över som förstärkning till ett lag suget på avancemang mot kvalserien till Allsvenskan.

 – Allt gick så jäkla snabbt, men det känns jäkligt kul att vara här, säger Oskar Lindstedt.

Huddinges tränare, Nichlas Falk tror att det är tillfälligheter som kommer att avgöra vilket lag som tar sig vidare.

– Och noggrannhet. Vi känner till varandra så pass bra vid det här laget. Jag tror inte att något av lagen kommer att spela ut det andra, det är tillfälligheter och noggrannhet det handlar om, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista