Annika Fehling. Foto: Johannes Hallbom/P4 Gotland Sverigesradio

Annika Fehling hittade låtarna i byrålådan till nya plattan

Annika Fehling rotade bland gamla låtar och hittade några glömda guldkorn. Tillsammans med nytt material har det renderat i skivan Rust & Gold.

– Det är absolut ingen samlingsskiva. Några av låtarna är visserligen lite äldre, men de har inte givits ut tidigare. Ibland får en låt inte plats på en skiva av olika anledningar, oftast för att den inte passar in i helheten. Men efter att ha legat och mognat i byrålådan ett tag har de här låtarna nu hittat sin plats, säger Annika Fehling.

Rust & Gold släpptes i slutet av 2013. Nu åker Annika Fehling runt jorden och spelar, samtidigt som hon har flera projekt i rullning på hemmaplan.
– Jag jobbar hela tiden med att marknadsföra min musik. Det blir mycket e-post, möten och promotion. Jag har varit tvungen att avsätta tid för att skriva lite varje dag för att det inte bara ska bli administration. Då ser jag till så att inget stör mig, säger Annika Fehling.

 Annika Fehling menar att det i dag är svårare att fånga lyssnares uppmärksamhet under en längre tid, men hon vill själv fortsätta att ge ut album:
 – Jag gillar ramen som omger en album, jag ser det som att jag kommer med en gåva. Självklart är det viktigt för mig att det uppmärksammas när jag släpper en skiva, men jag har inga förhoppningar om att sälja massor av exemplar. Det är främst när man är utomlands, där Spotify inte finns, som man fortfarande kan sälja skivor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista