Springande hund. Foto: Daniel Zdolsek / TT

Inga hundrastgårdar i Visby

Det blir inga hundrastgårdar i Visby. Varje år sedan 2006 har olika förslag kommit till regionen om att ordna rastställen för hundar, men inte heller i år tycks den argumentationen få gehör.

Region Gotland har inte ekonomiska resurser att anlägga och sköta hundrastgårdar, svarar Ann-Sofi Lindskog, den gotlänning som lämnat ett medborgarförslag om att södra Visby behöver en hundrastgård. Tekniska nämnden väntas också avslå förslaget.

I medborgarförslaget står det: "Har hittat en bra plats för hundrastgård. Nedangör Hagstigen mot Kronoparken finns en gammal fotbollsplan med två rostiga mål som aldrig utnyttjas, den vore lämplig. Den behöver bara stängslas in. Det är många hundägare som skulle uppskatta detta".

Förslagsställaren påpekar att det finns en hundrastgård på Bingebyområdet och tycker alltså att det behövs en i södra Visby också.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista