1 av 2
Gutebäckens ungdomsbehandlingshem i Alskog. Foto: Mika Koskelainen/SR Gotland
2 av 2
Nnenna Williams, Omsorgshuset i Alskog Foto Lasse Ahnell SR P4 Gotland

Behandlingshemmet i Alskog börjar på ny kula

7:17 min

De sista eleverna av pojkar och flickor 15 - 20 år som behandlats i den gamla stiftsgården i Alskog har nu fasats ut. Nu gör de nya ägarna till Omsorgshuset Ljugarn HVB AB en omstart.

Det har tidigare riktats en hel del kritik mot Ungdomshemmet i Alskog.  Behandlingshemmet har anmälts av både socialstyrelen och regionens socialförvaltning för att elever inte fått tillräckligt stöd. Socialstyrelsen har även konstaterat att ungdomshemmet haft för lite personal och ungdomar har berättat om hårdhänt behandling. Det har även rapporterats om en byggnad på området som sattes i brand, men ingen dömdes. Och detta är bagage som den nya föreståndaren Nnenna Williams ska hantera.

Nnenna Williams har tidigare bland annat varit chef för vuxenpsykiatrin i Visby är legitimerad psykoterapeut och har belönats för civilkurage i samband med tvprogrammet Uppdrag granskning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista