Utbränd förrådsbyggnad. Foto: Lasse Eskelind/P4 Gotland Sverigesradio

Brand i större förråd i östra Visby

2:40 min

Det började brinna i en större förrådsbyggnad vid Stora Törnekvior i östra Visby vid kvart i elva igår kväll. Det var en kraftig brand som spred brandlukt över Visby, men röken uppges inte vara farligt.

Byggnaden beskrivs som en plåtlada på 10 gånger 20 meter, som ska ha använts som förråd och garage och enligt räddningstjänsten kan det ha funnits några bilar i byggnaden som delvis förstördes helt.

Enligt vissa uppgifter har den tidigare tillhört försvaret, men ska nu ägas av regionen och varit uthyrd i andra och tredje hand.

Ett tio-tal personer från Räddningstjänsten i Visby bekämpade branden, men det fanns inte  någon risk för att branden skulle sprida sig eller vara någon fara för boende i närheten.

Räddningstjänsten har kvar två personer på platsen för eftersläckning nu på morgonen.

Hur branden börjat är ännu oklart, men den verkar ha börjat inne i byggnaden och polisen har inga misstankar om att det skulle varit anlagd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista