Björn Axelsson. Foto: Gunnel Wallin / Sveriges Radio P4 Gotland

Björn Axelsson ny bas för öns pingis

Gotlands Bordtennisförbund har fått ny ordförande. Snart 40-årige Björn Axelsson från Västerhejde tar över efter 56-årige Lasse Wahnström, Levide, som basat för öns pingis i sex år.

- Jag märker att det finns ett stort bordtennisintresse här på Gotland och även lovande talanger, säger Björn Axelsson som en av anledningarna till att han vill styra den gotländska pingisen framåt och uppåt.

Björn Axelsson, som arbetar som elnätschef vid Geab, kommer från Borås och har spelat i division 1 (näst högsta serien) för klubbar som Mariedal och Trollhättan. Numera spelar han för IFK Visby som med näbbar och klor skall försöka rädda division 2-kontraktet kommande helg.

- Det är viktigt att vi har ett pingislag i minst division 2, anser den nye ordföranden. Tycker det ser bra ut inför helgen, jag tror vi klarar oss kvar.

Björn, som kom till Gotland för snart två år sedan, spelar alltså för IFK Visby, men ser som en av sina största uppgifter att få fart på pingisen i fler klubbar, inte minst på landsbygden.

- Det är viktigt att vi de närmaste åren får igång en bred verksamhet i många klubbar på hela ön och att vi fortsätter utveckla talanger och ledare.

Tidigare ordförande Lasse Wahnström försvinner alltså från styrelsen och han vill nu hjälpa sin klubb Levide IF med diverse uppdrag.

- Med de kunskaper Björn Axelsson har om pingis på hög nivå blir han en bra ordförande, enligt Wahnström. Den främsta anledningen till att jag slutar är att energin tagit slut och att jag stampar i samma fotspår som tidigare.

Något du är nöjd med under åren som ordförande?

- Att vi fick hit Top 12 för några år sedan och att vi våren 2013 kunde genomföra en U 1-utbildning med 14 deltagare. Samma helg fick de ställa in kursen i Stockholm eftersom bara fyra personer anmält sig...

Gotlands Bordtennisförbunds nya styrelsen ser nu ut så här:

Ordförande Björn Axelsson, vice ordförande Bert-Ola Wallin, kassör Egon Schwartz, sekreterare David Nilsson, ledamöter Stefan Paulsson och Roland Jansson, suppleanter Pia Hederstedt och Thomas Gottfridsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista