Ny handikappanpassad bassäng för vattenträning efterlyses på Gotland

Det blir svårt framöver för dem som behöver vattenträning i Visby. P4 Gotland har berättat att föreningen Carpe Diem larmar att det är akut brist på bassängtider. Nu efterlyses en ny bassäng.

Somliga får ju FAR - "fysisk aktivitet på recept" - som ordination av doktorn. Men nu uppmanar föreningen Carpe Diem sjukvårdspersonal som skriver sådana recept att inte skicka fler patienter till simbassängerna i Visby. Det är akut brist på bassängtider och föreningen Carpe Diem har fått halvera antalet grupper. Förut fanns sex, nu bara tre grupper för vattenträning.

Inga fler patienter kommer att kunna tas emot under hösten och inte heller våren 2015 enligt Jan Kalmén i föreningen Carpe Diem. Han efterlyser en ny bassäng där personer som har en funktionsnedsättning lättare kan ta sig ned i vattnet, likt den bassäng på Korpen som idag inte räcker till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".