Glada finalvinnare i Vi i femman 2014 är Otto Åberg och Hedda Roswall från Norrbackaskolan i Visby. Foto: Carl-Johan Söder/SVT.

Dags för ny uttagning till Vi i femman

Den 5 november genomförs uttagningen till Vi i femman 2015, där cirka 75 procent av alla landets femteklasser deltar i Sveriges största kunskapstävling. Ännu finns det möjlighet för alla femteklasser att anmäla sig.

Gotland är ju regerande mästare i frågetävlingen, sedan Otto Åberg och Hedda Roswall från Norrbackaskolan i Visby vann i finalen i våras.

Tävlingen pågår under nästan ett halvår och börjar med att landets alla femmor har chansen att delta i uttagningen. Därefter gör de bästa 200 klasserna upp i lokala tävlingar under januari - februari i radio. Till slut koras vinnaren i SVT.

Onsdagen den 5 november sänds Vi i femmans uttagningsprogram kl. 10.00 i SVT Barnkanalen, samt på webben och därefter hela dagen på viifemman.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".