Recept på sherrysås och rotfrukter i ugnen

Vanessa Werkelin bjuder på ett recept på sherrysås och rotfrukter i ugnen.

Sherrysås:

2st schalottenlök
1 dl Persilja
1 dl Sherry
2 dl Crème Fraiche
1 st fiskbuljongtärning
dill

Smör att fräsa löken i
Salt & peppar

Skala och hacka schalottenlöken, fräs i smöret tills den blir ”genomskinlig”.

Häll i sherryn tillsammans med fiskbuljongtärningen. Låt småkoka i ca 10 min så att väskan reducerats till hälften.

Häll sedan i Crème Fraiche och rör runt. Fin hacka dill och persilja och rör ner det i kastrullen.

Låt puttra i några minuter.

Rotfrukter i ungen
Potatis
Morot
Kolrot
Palsternacka 

Skär i bitar lägg på en ugnsplåt med ringla olivolja över, krydda med salt, peppar och timjan

200 – 220 grader i ca 30 – 45 min

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".