Kerstin Lindgren och Liisa Strömer. Foto: Gunnel Wallin/Sveriges Radio

Korpens rehabträningsbassäng för full för nya patienter

Bassängansvariga: Vi skulle behöva mer resurser
4:08 min

Ansvariga för Korpens bassäng i Visby bekräftar idag att anläggningen tyvärr inte räcker till för privatpersoner som behöver vattenträning - efter att från vården ha ordinerats fysisk aktivitet på recept.

P4 Gotland har berättat att föreningen Carpe Diems Jan Kalmén vänt sig till hälso- och sjukvården och uppmanat vårdpersonal att sluta skriva ut simträning på recept, eftersom de som får recepten ändå inte får några träningsmöjligheter på Korpens rehabträningsbassäng.

Idag svarar ansvariga för den bassänganläggningen, Liisa Strömer och Kerstin Lindgren, att det tyvärr stämmer att bassängen inte räcker till för privatpersoner som vill träna dagtid via föreningar som Carpe Diem.

Det betyder att om man inte kan ta sig till Hemse och simträna, så saknas alternativ för den som är funktionshindrad och vill vattenträna; I Romabadet är det fullt, i Solbergabadet också.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".